A magas hústartalmú kutyatáp a legjobb választás?

magas hústartalmú kutyatáp prámium kutya konzerv Jack

Száraz vagy nedves táp? Magas hústartalmú konzerv, pástétom, kutyaszalámi, jutalomfalatok, étrend-kiegészítők? Tapasztaltad már, hogy a bőség zavarában milyen nehéz kutyatápot választani? Ha valaha elbizonytalanított a sok ellentmondásos információ a kutyaeledelekről, cikkünk neked szól. Mire érdemes odafigyelni a kutyaeledel kiválasztásakor? Mi az ideális hústartalom? Hogyan szabd a kutyád valódi igényeire a menüt?

 

Minőségi éhezés: a kutyák félretáplálása gyakoribb, mint hinnéd

 

minőségi éhezés helyett magas hústartalmú kutyatáp prámium kutya konzerv Jack

A csomagolásokon olvasható jobbnál jobb ígéretek, az árak és alapanyagok zavarba ejtően széles skálája megnehezíti a döntést. Nem csoda, hiszen a roskadozó polcokon a termékek mind a figyelmünkért küzdenek – gyakran elterelve érdeklődésünket az összetevőkről. Időhiányban könnyű az első benyomás, vagy a legutóbb látott reklám alapján dönteni. Így könnyen bele lehet futni olyan rossz minőségű termékek vásárlásába, amelyek beltartalma nem megfelelő. Miért fordul ez elő ennyire gyakran?

Sok gyártó kihasználja, hogy a kutyák szinte bármit elfogyasztanak, ami ízlik nekik. Az ízfokozókkal ellátott, silányabb minőségű eledeleket is boldogan megeszik, a kisbabákhoz hasonlóan ők sem tudnak jelezni, ha valami nem jó a szervezetüknek. Hosszú távon a szőrük és ízületeik minőségén észrevehetőek az intő jelek, de addigra már lehet, hogy késő. A rossz étrend a kutya egészségére káros, élettartamának a megrövidüléséhez vezethet.

 

Konzerv vagy száraz táp?

 

A konzervek mindig több proteint tartalmaznak, mint a száraz tápok. Ez jó hír, mivel a kutyáknak nagyon kevés szénhidrátra van szükségük. Ennek ellenére a csomagolás félrevezető lehet, azt a benyomást kelthetik, hogy több proteint tartalmaznak, mint valójában. Mivel a száraztápok nedvességtartalma sokkal alacsonyabb, mint a nedveseké (kb. 10% a 70%-hoz képest), a proteintartalom magasabbnak tűnhet a száraz eledelek csomagolásain.

A száraztápok általában több szénhidrátot tartalmaznak, mint a nedvesek. A glutén hatékony kötőanyag, szinte egy ragasztó, ezért maradnak egyben a száraztáp szemcséi. Sokan nincsenek ezzel tisztában, de a kutyák nem tudják megemészteni a glutént. Minél kevesebb protein van egy tápban, annál magasabb a szénhidráttartalma, tehát a száraztápok automatikusan több szénhidrátot tartalmaznak. A jó minőségű magas hústartalmú tápok azért drágábbak, mert a protein drágább összetevő, mint a szénhidrát. A címkén a felsorolásban az első összetevőnek mindig húsnak kell lennie.

A konzervek sokkal kevesebb tartósítószert tartalmaznak, és mindig frissebbek, mint a száraz tápok. Miért gond ez? A tartósítószerek nem mindig természetes eredetűek, olyan összetevőik is lehetnek, amelyek más módon soha nem kerülnének a kutyád tányérjába. Ezeknek nincs semmilyen tápláló hatása, csak későbbre tolják a termék lejárati dátumát. Gondolj csak bele, neked fontos, hogy sokáig elálljon a táp, vagy a gyártónak? Arról nem is beszélve, hogy a tartósítószerek árthatnak is kedvencednek. Keress olyan tápokat, amelyek természetes tartósítószereket tartalmaznak – vagy olyanokat, amelyek mentesek a tartósítószerektől.

 

Monoprotein kutyatáp: a megoldás allergiára

 

Egyes kutyák allergiásak lehetnek bizonyos összetevőkre. Kutatások szerint a leggyakoribb allergének a marhahús, a csirkehús, a kukorica, a tejtermékek, a tojás, a bárányhús, a szója és a glutén. Amikor tápot kell váltani azzal a céllal, hogy a kutya ételallergiájának forrását megtaláljuk, a legjobb ezeket elkerülni. Sajnos a kutyatápok többsége legalább egyet tartalmaz a listáról. A tápok közötti váltást 7-10 nap alatt, elnyújtva javasoljuk. Kezdd 75% régi és 25% új táp keverékével, majd változtasd az arányokat addig, amíg 100%-ban az új tápot kapja kutyád.

 

Prémium kutyakonzerv vagy BARF?

 

A kutyák megfelelő fejlődéséhez legalább 40-50% hústartalommal rendelkező kutyatápra van szükség. A húst jó minőségű zsírok, belsőségek, csontok, zöldségek, gyümölcsök, vitaminok és ásványi anyagok is kiegészíthetik, így lesz teljes értékű a kutyatáp. Vásárláskor minden esetben nézd meg a kutyatáp dobozán feltüntetett értékeket: ha első helyen szerepel a hús, akkor már jó irányban tapogatózol!

A BARF, vagyis a nyersetetés a “biologically appropriate raw foods” vagy “bones and raw foods” rövidítése. Ez az étrend a kutya emésztésének megfelelő, állati eredetű fehérjére (nyers húsra), csontokra, belsőségekre, zsírokra, zöldségekre, gyümölcsökre, illetve a kutya életkorának, egészségi állapotának és aktivitásának megfelelő étrendkiegészítőkre helyezi a hangsúlyt. A BARF étrenddel rengeteg előny jár, úgy mint az erős immunrendszer, fejlett izomzat, gyönyörű szőr, kevesebb fogkő, az emésztés helyreállása, kevesebb széklet, megszűnő allergia és kitűnő étvágy.

 

Magas hústartalmú konzerv: a legjobb nedves kutyaeledel

 

A kutyák elődei a farkasok, érdemes az ő táplálkozási szokásaikat irányadónak venni az étrend összeállításakor. Ragadozók lévén a kutyák is húsevésre vannak berendezkedve, amit hegyes tépőfogaik is bizonyítanak. Velünk szemben a kutyák nem tudják rágás közben oldalra is mozgatni állkapcsukat, csak függőlegesen, mint minden ragadozó. Világos tehát, hogy fontos magas hústartalmú kutyatápot adni kedvencünknek, de természetesen a farkasok sem kizárólag hússal táplálkoznak. Elfogyasztják az elejtett zsákmány csontjait és belsőségeit is, emellett növényi eredetű táplálékot is esznek. Nekünk sem szabad kizárólag színhúst adni a kutyánknak, hiszen így nem jut megfelelő mennyiségű vitaminhoz és rosthoz.

 

Megéri prémium, szuperprémium kutyatápot venni?

 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy érdemes-e a prémium minőségű kutyaeledelekre költeni, vagy elég az olcsóbb, ám sok esetben gyengébb minőségű tápokat megvenni? Ár-érték arányt tekintve a magas minőségű tápok a legjobbak. A drágább termékek fogyasztásával sokkal több minőségi tápanyaghoz juthat hozzá a kutyusod. Megfelelő étrenddel sok egészségügyi probléma elkerülhető. Az idő előrehaladtával kutyád ízületei lassabban gyengülnek, kevesebb állatorvosi látogatásra és gyógyszerre lesz szükség. Ezzel a preventív hozzáállással kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet biztosíthatsz kedvenced számára.

Az immunrendszer kulcsfontosságú az egészséges élet fenntartásához. A magas hústartalmú eledelek hozzájárulnak a kutyád immunrendszerének megfelelő működéséhez, ezért is számítanak jó választásnak! Az izmok legfőbb építőköve a fehérje, ezért a kutyáknak kiemelten fontos magas protein tartalmú ételeket fogyasztaniuk. Magas proteintartalmú menüvel sokat tehetsz azért, hogy kutyusod egészséges és mozgékony maradjon idősebb korában is!

Túlsúlyos a kutyusod? A konzervek magas nedvességtartalma és proteintartalma segít a súly szinten tartásában, illetve a fogyásban. A magas hústartalmú eledelnek hála kutyusod teltségérzete sokkal tovább tart!

 

Fordulj hozzánk tanácsért!

 

A lehető legjobb kutyatápot szeretnéd biztosítani kutyusod számára, de segítségre van szükséged a választásban? A magas hústartalmú JACK prémium és szuperprémium kutyatápok kiemelkedően magas minőséget képviselnek a magyar piacon. Kézzel készített, teljes értékű, könnyen emészthető konzerveink és pástétomaink mind legalább 40% hústartalommal rendelkeznek, gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban. Allergiás a kutyusod? Válaszd a nyúlból, bárányból vagy vaddisznóból készült hipoallergén JACK pástétomokat, melyek kizárólag prémium alapanyagokat tartalmaznak! Nézz szét széles kínálatunkban, ahol biztosan megtalálod kedvenced számára a tökéletes eledelt! Ha kérdésed van, bátran lépj velünk kapcsolatba!

up
X