Mennyit, mikor és hányszor egyen a kutya?

kutya ételerzékenység allergia ételintolerancia tünetei megoldás hipoallergén kutyatáp

Megtaláltad az ideális kutyatápot a kedvencednek, de fogalmad sincs, milyen mennyiségű adagot adj neki belőle? Tanácstalan vagy, hogy naponta mikor érdemes etetni? Természetes, hogy tele vagy kérdésekkel, hiszen sok szempontot figyelembe kell venni, amikor meghatározod a kedvenced étrendjét. Hányszor egyen a kutya? Cikkünkben azonban választ találhatsz a kérdéseidre, és a segítségünkkel összeállíthatsz egy kiegyensúlyozott menüt a kutyádnak. 

 

Milyen tényezők befolyásolják a kutyák etetését?

 

Korábbi kutyatápválasztó cikkünknek köszönhetően megtaláltad az ideális eledelt a kedvencednek, de azt még nem tudod, hogy naponta milyen mennyiséget adj neki belőle?  Azt, hogy mennyi táplálékra van szüksége a kutyáknak, számtalan tényező befolyásolja. Más-más igénye van ugyanis egy kölyöknek és egy felnőtt kutyának, valamint egy sportos és egy lustálkodós ebnek. Ha pontosan ki szeretnéd számítani a kedvenced számára szükséges tápmennyiséget, akkor figyelembe kell venned a korát, a fajtáját, az ideális súlyát és az aktivitását!

golden retriever eszik mennyit hanyszor mit egyen a kutya kiegyensulyozott etrend kutyaknak

 

Mennyi eledelt kell adni egy kölyökkutyának?

 

A kölyökkutyák etetése körülbelül 1-3 hónapos korukban kezdődik, addig ugyanis csak anyatejjel táplálkoznak. A kiskutyák fejlődő szervezetének sok tápanyagra van szüksége, egy kölyökkutya felnőttkori aktuális testsúlyának megközelítőleg a 10%-át fogyasztja el napi szinten.

 

Milyen gyakran kell etetni a kölyökkutyákat?

 

A kiskutyák emésztőrendszerének az első hónapokban hozzá kell szoknia a szilárd táplálékhoz, ezért őket gyakrabban érdemes etetni, mint idősebb társaikat. A szakemberek napi 4-5 etetést javasolnak a kezdeti hónapokban. Ezután 5-6 hónapos korukig napi háromszor, majd 10-12 hónapos korukig kétszer érdemes megetetni a fiatal kutyákat. 

 

Mennyi eledelt kell adni egy felnőtt kutyának?

 

A felnőtt kutyák már nincsenek fejlődésben, így az esetükben más adagolást kell alkalmazni, mint a kölyökkutyáknál. A kisebb testű kutyák emésztése gyorsabb, ezért valamivel több, mint a testsúlyuk 2%-át eszik meg napi szinten,  a nagyobb testtömegű ebek pedig valamivel kevesebb, mint a testsúlyuk 2%-át fogyasztják el naponta. 

 

Hányszor egyen a felnőtt kutya?

 

A kölyökkutyákkal ellentétben a felnőtt kutyákat elegendő naponta 1-2 alkalommal megetetni.  Fontos azonban, hogy az etetés ugyanabban az időpontban vagy időpontokban történjen! Mindenképp sétáltatás, testmozgás és gyakorlás utánra időzítsd az etetést, hiszen így elkerülhető a bélcsavarodás lehetősége. 

 

Speciális esetek: a sportos, a vemhes és az idős kutyák etetése

 

Ha a kutyád nagyon sportos és naponta hosszú távokat tesz meg, akkor több energiára van szüksége, mint egy átlagos házőrzőnek, ezért a tápanyag mennyiségének meghatározásakor azt is figyelembe kell venned, mennyit mozog egy nap. 

A vemhes kutyáknak nagyobb a tápanyagigényük, így számukra a megszokott adag másfélszeresét kell adni. 

Körülbelül 6 éves koruktól a kutyák már idősnek számítanak. Ilyenkor már kevesebb energiára van szükségük, így a kutyatáp mennyiségét is csökkenteni lehet. 

mennyit hanyszor mit egyen a kutya kiegyensulyozott etrend kutyaknak

Az etetéshez válassz prémium minőségű kutyatápot!

 

Most, hogy már tudod, mikor és mennyi eledelt érdemes adnod a kutyádnak, nincs más dolgod, mint megvásárolni számára a legideálisabb, prémium minőségű kutyatápot. Mi ehhez a Jack Super Premium konzerveket, a Jack Premium Ragukat, a Jack Premium Alutálkákat és a Jack Hipoallergén Konzerveket ajánljuk, melyek egytől egyig magas hústartalommal rendelkeznek. Fontos, hogy mindig megnézd a dobozok oldalán feltüntetett táblázatokat, amelyek segítenek neked a pontos adagolásban!

Reméljük, sikerült segítenünk neked! Ha további kérdéseid merültek fel a kutyatápok adagolásával kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!

Címkék:
up
X