Prémium kutyatáp választó: milyen kutyaeledelt vegyünk 2024-ban? 

kiskutya eszik premium kutyatap valaszto milyen kutyaeledelt vegyünk 2023-ban

Hogyan találd meg kutyád optimális eledelét? Melyik a legjobb prémium kutyatáp, illetve melyek a te kedvenced számára a legmegfelelőbbek? Sok tényezőtől függ a válasz. Más igényekkel rendelkezik egy kölyök, egy felnőtt vagy egy idős állat. A kistestű, közepes testű vagy nagytestű ebeknek különbözőek a szükségleteik. Allergiás, vagy ételérzékeny kutyád? Nagy a mozgásigénye, vagy inkább lustálkodni szeret? Kezdő kutyatulajdonos vagy és kétségeid támadtak a helyes táplálást illetően? Változtatni szeretnél házőrződ korábbi étrendjén? Tápválasztónk segítségével garantáltan megtalálod kedvencednek az ideális prémium kutyatápot!

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor kutyaeledelt választunk a kutyánknak? 

 

Ahogyan egy csecsemő, egy növésben lévő tinédzser és egy felnőtt is mást eszik, úgy a kutyák számára sincs egy sablon étrend, amit minden gazdi követhet. Más-más igénye van egy kölyök, egy felnőtt és egy allergiás kutyának. Ahhoz, hogy tudd, milyen kutyatápot válassz kedvencednek, figyelembe kell venned az életkorát, a fajtáját, a testalkatát és a speciális igényeit. Van azonban egy aranyszabály, amit minden kutya esetén alkalmazni kell: legalább 40-50% hústartalommal rendelkező kutyatápot érdemes adni a kedvencednek. A kutyák alapvetően ragadozó állatok, a nekik készített magas hústartalmú kutyatápok előnyeiről ebben a cikkben olvashatsz bővebben. 

kiskutya eszik premium kutyatap valaszto milyen kutyaeledelt vegyünk 2023-ban

Kézzel készült super prémium kutyatáp

 

A Jack Super Premium konzervekbe kézzel helyezzük bele a válogatott hússzeleteket, melyeket addig főzünk a saját levükben, míg a porcok és a csontok puhák, a hússzeletek pedig szaftosak lesznek. Ezek a prémium kutyatápok 100% hústartalommal rendelkeznek. Ideálisak kölyökkutyák számára is, a növésben lévő szervezetnek extra mennyiségű fehérjére van szüksége. A kézzel készült super premium eledeleink ideálisak lehetnek minden korosztály számára. Válassz csirkeszárnyból, csirkéből, marhából, lazacból vagy vadhúsból készült minőségi konzerveink közül!

 

Prémium kutyatápok

 

Egy felnőtt kutya étrendjébe a friss hús mellett zöldségeket, ásványi anyagokat és egészséges szénhidrátokat is érdemes beépíteni. Mivel a Jack Premium Raguk répát, gabonát, olajat és zsírokat is tartalmaznak, így ideálisak lehetnek a kifejlett kutyák számára. A marhahússal és tésztával készült ragu, valamint a nyúlhúsos ragu is gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, ráadásul szója-, mesterséges színezék-, és tartósítószer-mentesek. A Jack Premium Alutálkák szintén megfelelőek egy változatos étrend kialakításához, hiszen 50% húst és állati származékot, valamint zöldségeket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. 

 

Hipoallergén tápok

 

Ha a kedvenced valamilyen ételérzékenységgel küzd, fokozottan nagy figyelmet kell fordítanod arra, hogy megtaláld számára a legmegfelelőbb kutyatápot. Egy allergiás kutyusnak ugyanis nem emelhetsz le akármilyen tápot a boltok polcairól. Először mindenképp konzultálj egy állatorvossal, aki megállapítja, milyen ételekre érzékeny a kutyusod. Utána nézz szét a Jack Hipoallergén Konzervek és a Jack Hipoallergén Alutálkák között, melyek összetevőit úgy válogattuk ki, hogy azok a legkevésbé legyenek allergének!

kiskutya eszik premium kutyatap valaszto milyen kutyaeledelt vegyünk 2023-ban

Kinek ajánlott a BARF etetés?

 

A BARF, vagyis a nyersetetés célja, hogy a kutyánk visszatérjen az evolúciós gyökereihez és hasonlóan táplálkozzon, mint az elődei, a farkasok. Egy jól összeállított BARF étrend tehát csontos és csont nélküli húst, zöldségeket és belsőségeket tartalmaz. Alapvetően felelősségteljes, felnőtt kutyát tartó gazdik számára javasolt a BARF etetés, hiszen nagy körültekintést igényel a megfelelő menü összeállítása. A Jack BARF Menük jó kiindulási alapok lehetnek, ha belevágnál a nyersetetésbe!

 

Bizonytalan vagy? Mi segítünk!

 

Nem találtad meg az egyik kérdésedre a választ? Még mindig bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy milyen eledelt érdemes választanod a kedvenced számára? Akkor bátran lépj velünk kapcsolatba, hiszen mi segítünk neked megtalálni a kutyusod számára legideálisabb Jack kutyatápot!  

up
X