Így lesz felhőtlen a strandolás a kutyáddal!

Hogy ne csak a nyári égbolt, de a hangulat is felhőtlen legyen, amikor bundás kedvenceddel hűsítő strandolásra indulsz, összeszedtük, mire érdemes figyelned. Tippjeink mellett egy kutyabarát strandlistát gyűjtöttük ki neked, hogy emiatt se fájjon a fejed. Minden egy helyen a JACK blogján!

Móka a szabadban 

Ugye, nincs annál jobb, mint amikor bundás barátoddal együtt töltheted a szabadidőt, és nem kell őt mások gondjaira bíznod, csak belefeledkezni a közös kikapcsolódás örömeibe? A stresszmentes mókázás alapja a helyszínválasztás, hiszen fontos, hogy kutyusoddal nyugodtan és önfeledten tölthess minőségi időt, méghozzá úgy, hogy ezzel másokat ne hozzatok kellemetlen helyzetbe.

Érdemes természetes vízpartokon kikötnötök, és figyelj arra is, hogy csak olyan helyen pancsoljatok, ami nem kizárólag emberek számára kijelölt fürdőhely, illetve ahol semmi sem tiltja a közös lubickolást. Mielőtt azonban strandot választasz, mutatjuk miket kell még számításba venned!

Íratlan szabályok

A vízpartok közelében ugyan kellemesebb a hőmérséklet, de a nagy melegben az utazás önmagában is kimerítő lehet kutyád számára, ezért mindig ügyelj rá, hogy a nap hűvösebb óráiban induljatok útnak, illetve lehetőleg árnyékban tartózkodjatok. Felhevült testtel ugatós pajtásodnak sem ajánlott a pancsolás, ezért csobbanás előtt hűtsd le őt.

A legforróbb évszakban soha ne lépj ki az ajtón víz és itató nélkül! Praktikus, ha háziállatod oltási könyve, egyéb szükséges orvosi papírjai is a táskádban vannak. És ha már a pakolásnál tartunk, ne felejtsd el a zacskót sem, amivel felszedheted az ürülékét. Megfelelően tápláló eledelek csomagolásával gondoskodj kutyusod jutalmazásáról és megnövekedett energiaigényének pótlásáról.  Előfordulhat, hogy bár négylábúd imádja a vizet, és szeret úszni, de ennek ellenére mégsem a legtehetségesebb ebben a sportban. Ez esetben mindenképp csomagolj neki mentő vagy levegőmellényt is.

Jó, ha tisztában vagy vele, nem minden kutya vízimádó, ezért, ha kedvenced csak lassan vagy nem szívesen veti bele magát a fürdőzés örömeibe, ne erőltesd és ne fröcsköld le őt.

Kutyusod és a többi blöki érdekében is lényeges, hogy kizárólag oltott szaglászóval vágj bele a kalandba, de így se hagyd, hogy kíváncsi pacsiosztogatód fürdőzőket vagy más állatokat zavarjon. Ha úgy érzed, az újdonság varázsa kiszámíthatatlanná teheti kedvenced, csatolj rá pórázt és mindenképp készíts szájkosarat csomagjába. Hisz mindig jobb felkészülni, mint megijedni! Amennyiben kutyád ritkán találkozik másokkal, esetleg lobbanékony természetű vagy félős, jobb, ha nem teszed ki a környezetváltozással járó stressznek, ilyenkor válaszd inkább a jól megszokott programokat.

 

Ezeket a strandokat szeretni fogjátok!

Most már minden aranyszabályt ismersz. Íme Magyarország legszerethetőbb kutyás strandjainak listája! Csobbanhatunk?

Budapesti Római-part – itt nyugodtan lógathatjátok a lábatok kedvenceddel, az úszkálás örömének semmi sem szab gátat.

Keszthelyi kutyás strand – az egyik legújabb állatbarát strand, ahol agility pályát és árnyas pihenőket is találsz.

Fonyódi kutyás strand – itt rámpán sétálhatsz be kedvenceddel együtt a Balatonba, miközben csodás a kilátás a Badacsonyra, a parkolás pedig ingyenes.

Tihanyi Belső tó – kihagyhatatlan helyszín a Balaton környékén, festői szépségű környezet, háborítatlan béke.

Balatonföldvári kutyás strand – ezen a nyugalmas helyszínen árnyékot, füves területet és csodás partszakaszt is találsz, a település pedig bővelkedik kutyabarát éttermekben.

Délegyházi kutyás strand – lassan mélyülő pancsolóhely a Tavirózsa kemping területén. Méltán lett a kutyabarátok egyik vidéki kedvence.

Tiszafüredi mancsos pancsoló – a Tisza-tó közelében található, szuper biztonságos partszakaszt a kutyákkal fürdőzni vágyóknak találták ki.

Kőszegi kutyastrand – agility pályával megspékelt csobbanóhelyszín, fokozatosan mélyülő partszakasszal. A strandot kezdő pancsolóknak is javasoljuk.

Velencei drótszamár kemping – a kiránduló négylábúak felhőtlen öröme itt garantált, ahogyan a tiszta víz és a biztonságos környezet is.

Soltvadkerti kutyastand – szimatolók számára tökéletesített pihenőhely, amely mellett egy tanösvény biztosít kellemes kirándulási lehetőséget.

Pécsi Hirdi kutyastrand – extra tippünk ez a helyszín, ahol körbekerített partszakasz és tiszta, ám sekély víz áll rendelkezésre, így a helyet kisebb kutyákkal is maximálisan ki lehet élvezni.

Vauuu, micsoda kínálat: ezekből aztán lehet válogatni!

További hűsítő tanácsainkért kattints ide, a kiránduláskisokos pedig itt érhető el.

up
X