Hűsítő tanácsok: nyári etetési tippek kutyatartóknak

blog_junius

Itatni, itatni, itatni – a legfontosabb vezényszó kutyánk nyári ellátását illetően. Szerencsére ezt már valamennyi gazdi pontosan tudja, de mi a helyzet az etetéssel és kedvencünk étvágyával a nagy melegben? Blogcikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Ugye milyen jól esik egy pohár friss víz, vagy egy tálka hideg és lédús gyümölcs a forró nyári napokon? Ilyenkor jobban csúszik egy jeges gyümölcsleves, mint a rántott hús hasábbal. Kapaszkodj meg, pont így éreznek a kutyusok is ebben az időszakban, éppen ezért ne aggódj, ha étvágytalanságot vagy megváltozott viselkedést észlelsz nála. A szimatolók, fajtától és mérettől függően, ilyenkor többet pihennek, így kevesebb energiát is használnak fel, ez az oka, hogy étvágyuk csökken. Szerencsére van néhány tuti tipp, amiket megfogadva megkönnyítheted számára a nyári napokat.

Az állatorvosok szerint azonban szőrös barátunk étvágytalansága számos betegség jele is lehet, ezért ha fogyást, vagy más tünetet is észlelsz nála, feltétlenül mutasd meg állatorvosnak.

Időzítés

Mancsos pajtásunkat érdemes a nap hűvösebb szakaszaiban kínálni eleséggel: hajnalban, valamint naplemente után, ilyenkor ugyanis sokkal könnyebben fogyasztja az étkeket. Ügyeljünk rá, hogy elegendő és friss ivóvíz mindig legyen a táljában. Ha lehet, naponta többször is cseréljük a folyadékot az itatóban, amit a kertben tartott kutyusoknak borulásmentesen, feltétlenül árnyékba helyezzünk ki. 

 

Az adagolás

A táp csomagolásán mindig feltüntetik a gyártó által ajánlott napi adagolást, amit kutyád egészséges és optimális fejlődése érdekében nyáron is érdemes követni, de nem kell azonnal megijedni, ha kánikulában kiskutyánk maradékot hagy. Forróságban fontos, hogy elég vizet fogyasszon. Azonban gondoljunk az eledelek romlandóságára is, ami a nyári időszakban fokozott odafigyelést, valamint hűtést igényelhet. Romlott ételt ne hagyjunk az ebek tálkájában!

Étrendje összeállításakor gondolhatsz a JACK prémium jutalomfalatokra is, amelyeket szárítva készítünk el kedvencednek, így hosszan megőrzi frissességét még kánikulában is.

Nézd meg erről kedvcsináló videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=jq2hyOGNpgo

Plusz tipp

Tudtad, ha szaftos falatokat – például pástétomot, ragut, szuperprémium konzervet – kínálsz házi kedvencednek, az nemcsak jobban csúszik majd, de hidratáltságát is elősegíti? Szerencsére a JACK kutyaabrakok között számos ilyen ínycsiklandó és minőségi harapnivalót találsz. Nedves eledeleink között itt böngészhetsz: https://jack-pet-food.com/termekek/nedves-eledel/ .

Ugyanakkor bármennyire is jó ötletnek tűnik, fagylalttal vagy jégkrémmel ne kínáld a kutyád, ezek nem neki való elemózsiák, és a jeges finomságtól a torkuk is begyulladhat.

 

A hűtés

Ha 28 Celsius fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála, a napi sétáltatás idejét ne a legmelegebb órákra időzítsük, valamint gondoskodjunk kutyánk testhőmérsékletének hűtéséről is. Lehetőleg tartózkodjunk vele klimatizált vagy hűvös helyiségben, kerüljük a megerőltető mozgásokat és biztosítsuk számára kora esti órákban fürdőzési lehetőséget. Meg fogja hálálni!

 

A nyár számos élményt tartogat a számotokra is: pacsiosztogatóddal közösen megélt, felejthetetlen kalandokat és kutyajó, szaftos falatokat kívánunk nektek!

 

up
X