Kutyás kirándulás-kisokos – Hogyan készülj fel és mire figyelj?

blog_majus-1

Te is úgy érzed, hogy kiskutyád nélkül egy tapodtat sem tennél meg, és számodra sem opció, hogy otthon hagyd, ha kirándulni mész? Akkor viszont már a szervezési fázisban is érdemes figyelned bundás barátod igényeire, hogy mindannyiótok számára élvezetes lehessen a közös kaland. Olvasd tovább blogcikkünket, hogy tudatosan készülhess a mancsbizsergető túrákra.

 

Kiskutyád igazi családtag, érzi, hogy kirándulni készülsz, ezért máris ott sündörög a hátizsák mellett. Milyen ismerős és szép kép! Ahhoz, hogy a túrátok tökéletes legyen, érdemes az alábbiakra gondot fordítani.

 

Tervezzünk kutyánk igényeire hangolódva! 

Mielőtt úticélt, szálláshelyet, éttermet választunk, nézzünk utána a kutyabarát helyszínek listájának, s a menetidőbe is kalkuláljuk bele kedvencünk mozgás- és higiéniai igényét. Mancsos barátunknak lehet, hogy túl sok egy többórás utazás egyhuzamban. Álljunk meg többször, hagyjunk teret számára a mozgásra. Ha ő jól viseli az utazást, nekünk is könnyebb lesz alkalmazkodni. Pakolhatunk kutyatápot, jutalomfalatot és vizet is.

Ha kölyökkel vagy kisebb testű, rövid lábú ebbel indulunk útnak, vegyük figyelembe, hogy számukra egy hosszabb túrázás megterhelő lehet. Ilyenkor praktikus, ha kéznél van egy plusz kutyaszállításra alkalmas hátizsák. Betegséggel küzdő kutyust ne vigyünk magunkkal kirándulni, hiszen neki az otthoni kényelemre és törődésre van szüksége.

 

Szállítsd biztonságosan!

Kutyánk biztonságára az autóban ugyanúgy gondolunk kell, mintha egy gyermek szállításáról gondoskodnánk. Pacsiosztogatónk ideális utazását két módon garantálhatjuk. Kölyök korától – jutalomfalatok, játékok segítségével és a menetidő folyamatos növelésével – szállító bokszhoz szoktatjuk, az ideiglenes kutyaházat pedig biztonsági övvel rögzítjük, hogy elkerüljük kanyaronkénti csúszkálását vagy felborulását. A másik lehetőség, hogy kutya-biztonsági övvel kezeskedünk kedvencünkért.

Tömegközlekedés esetén fontos figyelembe venni, hogy itt a szájkosár használata előírás.

 

Védekezzünk a vérszívók ellen!

A bolha-kullancs-szúnyog elleni védelemre már a kirándulás előtti napokon is érdemes gondolni, hogy a szerek hatásukat megfelelően ki tudják fejteni. A megelőzés ebben az esetben is egyszerűbb, mint a probléma elhárítása. Tartsuk szem előtt, hogy a vérszívók manapság már városi parkokban vagy a saját kertünkben is előfordulhatnak, ezért javasolt az ellenszerek folyamatos használata. A védekezéssel és a gyógyulással kapcsolatban konzultáljunk állatorvossal is.

 

Pakoljuk el!

Kényelmes, könnyen tisztítható hámot, pórázt is mindenképp csomagoljunk az útra, és használjuk is ezeket, hiszen kedvencünk gyakran szokatlan helyzetekben, például vaddal vagy tehenekkel való találkozás során, meglepően, ösztönösen viselkedhet. A tavaszi párzási és költési időszakban mindenképpen ajánlott a négylábúakat turistautakon tartani, hiszen az őzborjak és a földön költő madarak is megijedhetnek tőlük.

Gondoljunk rá, természetvédelmi területeken és sok nemzeti parkban előírás, hogy ebünket pórázon vezessük.

 

Plusz tipp

Ha kutyánk az úton valami ismeretlent enne, vagy bele inna egy pocsolyába, a hazaérkezés után hasznos, ha toxinkötő, hasmenés elleni készítményt kínálunk neki vacsorája mellé. Ez ugyanis megelőzheti a napokig tartó betegeskedést.

 

Ahogy neked, úgy kedvenced számára is boldogság minden egyes együtt töltött perc: állati jó kirándulást kívánunk!

 

További bejegyzéseink:

https://jack-pet-food.com/blog/

up
X