Hogyan tanítsd meg leülni a kutyádat?

kutya_cikk_leul

Visszatért a TV2-n látható KutyaSuli, a gazdiknak szóló magazinműsor. A legújabb évadban a JACK PREMIUM DOG FOOD partnerként állt a műsor mellé. A vasárnaponként látható adásokban Angyal Zsolt műsorvezetővel és az ország legjobb kutyaszakértőinek bevonásával mutatják be azokat a témaköröket, amelyek a legtöbb kutyagazdit és kedvenceiket érintik. Az új széria első részében megtanítják, hogyan ültessétek és bírjátok helyben maradásra a kutyátokat.

A 3. évad első adásában olyan, ún. alapengedelmességi gyakorlatokat tanítanak, amelyeket bárki könnyedén gyakorolhat a kutyájával, akár otthon is. Az alábbiakban a műsorban elhangzott érdekességek és tanácsok közül olvashattok néhányat.

Angyal Zsolt, az Akela kutyasuli vezetője és Diesel mutatják be a gyakorlatokat

Mielőtt belevágnátok a gyakorlásba, érdemes pár dolgot figyelembe venni:

  • nagyon fontos, hogy a kutyával jó kapcsolatunk legyen;
  • képesek legyünk motiválni;
  • figyeljünk a hangsúlyokra, a hanglejtésre, nem üvöltözünk, nem viselkedünk agresszíven a kutyával.

Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola vezetője szerint azt is érdemes szem előtt tartani, hogy milyen jufalomfalatot választunk a gyakorlatokhoz. Érdemes puha falatokat alkalmazni, lehetőleg olyat, amit a kutya szinte azonnal le tud nyelni. A száraz falatokat könnyen félrenyelheti, köhöghet, vagy egyszerűen csak kipotyoghat a szájából és ez kibillenti őt a gyakorlatból.

Diesel figyel izgatottan a gazdájára

Fontos szempont továbbá az, hogy a kutyus éhes legyen, egyébként nehezen lesz motiválható a jutalomfalatokkal. Fontos, hogy érdekesek legyünk a kutya számára. Másként fogalmazva: látnia kell, hogy szeretnénk együtt dolgozni vele, fontos a pozitív kisugárzás és a megerősítés.

Angyal Zsolt a kollégájával és Diesellel ellenőrzi, hogy jól sikerültek-e a felvételek

Na de ne feledkezzünk meg az egyik legfontosabb rituáléról: az etetésről sem! Ahogyan a KutyaSuli műsorban, úgy mi is a tápanyagokban, természetes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, adalékanyagoktól mentes JACK Super Premium eledeleket ajánljuk!

Nézzétek ti is a KutyaSulit, a TV2-n a további részletekért és Angyal Zsolt tippjeiért! Katt a videóra! 

up
X