kutya ételerzékenység allergia ételintolerancia tünetei megoldás hipoallergén kutyatáp

Ételérzékenységet diagnosztizáltak a kedvencednél? Tanácstalan vagy azzal kapcsolatban, hogy ezután milyen eledelt adj neki? Mi a hipoallergén kutyatáp? Cikkünkben ismertetjük az ételintolerancia tüneteit és olyan tápokat javaslunk, amelyeket bátran adhatsz kedvencednek. 

 

Allergiás vagy ételérzékeny a kutyám?

 

Az ételintolerancia az embereknél szinte már népbetegségnek számít: rengetegen érzékenyek a laktózra, a gluténra vagy épp a szójára. Sajnos négylábú barátaink körében is egyre gyakrabban fordulnak elő ezek a problémák. A tünetek sokfélesége megnehezíti a betegség felismerését, hiszen számos más problémára is utalhatnak. Az alábbi intő jelek esetén azonban érdemes felkeresnetek egy állatorvost, hiszen ezek a panaszok intolerancia és allergia miatt is kialakulhatnak: viszkető bőr, kiütéses / kipirosodott bőr vagy mancsok, rózsaszín vagy barna nyálfoltok, hasmenés, hányás, puffadás, fogyás, érintésre fájó has, krónikus fülgyulladás (akár sebek/kelések is lehetnek ilyenkor a fülben), foltokban kihullott szőr, mancs túlzott nyalogatása.

kutya ételerzékenység allergia ételintolerancia tünetei megoldás hipoallergén kutyatáp

 

Mi okozhat allergiát a kutyáknál?

 

A legelterjedtebb allergének az ebek körében elsősorban a fehérjeforrások, de a gabonák is sok esetben okozhatnak emésztési problémákat. Íme a leggyakoribb allergének: marha, tejtermék, glutén, tojás, csirke, szója, sertés. A hétköznapi összetevők mellett a rosszabb minőségű kutyatápokban található tartósítószerek és színezékek is kiválthatnak allergiás reakciót, így érdemes ezeket is elkerülni! 

 

Mit tegyek, ha allergiás a kutyám? 

 

Ha az állatorvos megállapította, hogy mire allergiás a kedvenced, zárd ki az adott összetevőt kutyád étrendjéből. Ha figyelmen kívül hagyod a diagnózist és továbbra is olyan tápot adsz neki, amire érzékeny, az allergiás reakciók súlyosbodhatnak és hiperszenzitivitás alakulhat ki. 

Szerencsére a szigorú diéta a legtöbb esetben meghozza a kívánt eredményt, amint kiürülnek a kutyád szervezetéből a felhalmozódott méreganyagok, újra makkegészséges lesz. Néhány esetben azonban szükség lehet gyógyszerekre is, hiszen az eddigi irritáló táplálkozás okozhatott különféle gyulladásokat a szervezetében, melyeket kúrálni kell. Mindenképp konzultálj tehát az állatorvossal, hogy szükség van-e gyógyszerekre, vagy elég tartani az előírt diétát! 

kutya ételerzékenység allergia ételintolerancia tünetei megoldás hipoallergén kutyatáp

 

Mivel etessem allergiás kutyámat? 

 

Az allergiás és ételérzékeny kutyák számára a hipoallergén kutyatáp a legjobb választás, hiszen ezek nagy valószínűséggel megszüntetik az eddigi panaszokat és hozzájárulnak a kialakult gyulladások csökkentéséhez. Az ilyen tápok általában csak egyféle fehérjeforrást (ún. monoprotein) tartalmaznak és szója hozzáadása nélkül készülnek, mert bizony nem csak az állati eredetű protein okozhat irritációt. Emellett tartószítószert és mesterséges színezékeket sem tartalmaznak. 

A Jack Super Premium Hipoallergén Konzervek és a Jack Super Premium Hipoallergén Alutálkák mind megfelelnek ezeknek a feltételeknek, hiszen az összetevőiket úgy válogattuk, hogy azok a legkevésbé allergizáljanak. A konzervek és a pástétomok elkészítésénél kizárólag prémium alapanyagokat használunk, nem tartalmaznak sem csontot, sem csontlisztet. Kínálatunkban számos íz kapható, így biztosan megtalálod azt, amit kedvenced imádni fog:

 

Hipoallergén kutyatáp 

 

Bármelyik Jack hipoallergén kutyatápot is választod, vitaminokban gazdag, teljes értékű eledelt biztosíthatsz a kedvenced számára. Ha további kérdéseid merültek fel az ételérzékenységgel vagy a hipoallergén kutyaeledelekkel kapcsolatban, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! 

up
X