Irány a suli! Avagy miért vágjatok bele a kutyaiskola-kalandba?

A kutyaiskolát elkezdeni sosem késő. Azért tudatosítjuk ezt a gondolatot, mert kutyabarátok körében is gyakran hallani azt a tévhitet, ami szerint korosabb, esetleg örökbe fogadott ebek kiképzésével már elkéstek – ez azonban nem igaz. Ha szeretnéd, hogy kedvenced kezelhetőbb és együttműködőbb legyen, bármikor belevághattok a közös kalandba. Olvasd el blogcikkünket és kiderül, mi mindent tanulhattok a kutyasulikban!

Háromig számolunk, és nyakunkon az iskolakezdés, nekünk pedig erről is kutyajó témák jutnak eszünkbe. Nincs is ideálisabb alkalom az ősznél arra, hogy kiskedvenceddel kutyaiskolába iratkozz és fejlődj! A kutyatartás, ahogyan a gyermeknevelés is, folyamatos tanulást jelent. Ha szeretnéd blökiddel maximálisan kiélvezni a közösen eltöltött időt, akkor irány a suli!

Az engedelmesség tanítható

Mancsos pajtásod életkorától függetlenül a kutyaiskolában segítséget kaphatsz, hogy még jobban kiismerd hűséges állatod motivációit, és ahhoz is, hogy hatékonyan tanítsd meg olyan alapvető parancsokra, mint az ülj, a feküdj, a maradj vagy a várj, de a póráz és egyéb eszközök helyes használatát is elsajátíthatjátok a gyakorlatban. Ezek ismerete elengedhetetlenül fontos, hogy a köztetek lévő kommunikáció gördülékeny legyen, illetve hogy biztonságosan mozdulhassatok ki.

Megoldás a problémákra

Ha nagy kihívást jelent számodra négylábúd problémás magatartása, mert például túl sokat ugat, mindent megrág vagy agresszív jeleket mutat, ne aggódj, a szakértőkre ebben is számíthatsz. Ha megtanulod felismerni, mire van szüksége és elsajátítod, hogyan tudod megfelelő módon irányítani kutyád viselkedését, minden napotok gondtalanabbul telhet.

Legjobb hely a szocializációra

A kutyaiskola arra is szuper helyszín, hogy bundás barátod elsajátítsa a közösségi élet alapvető szabályait.  Itt megtanulja, hogyan alkalmazkodjon más kutyákhoz és miként viszonyuljon az idegenekhez. Ez a biztonság csökkenti az esetleges agresszív vagy félénk viselkedését.

Az együtt töltött idő varázslata

Ne feledd, a kutyasuli sokkal többről szól, mint az engedelmesség elsajátításáról! Ezeken az alkalmakon bundás pajtid olyan szellemi és lelki feltöltődést élhet meg, amely nagyban javítja egészségét és jólétét. És az előnyöknek itt még mindig nincs vége!

Fontos megemlíteni a kutya-gazda kötődés erősítését is. A kutyaiskolában ugyanis a feladatok javarésze együttműködéseteken alapul. Itt plusz bizalmi viszony alakulhat ki köztetek, ami egy életre megalapozza kapcsolatotokat és kommunikációtokat egyaránt.

A tanulás mellett pedig kikapcsolódhatsz és ismerkedhetsz is más kutyabarátokkal. Ha te jól érzed magad a bőrödben, azt a póráz másik végén csaholó társad is pontosan tudja, és ettől ő is szárnyakat kap. Kell ennél több?

 

Kutyajó iskola-kezdést kívánunk nektek!

 

Videósorozatunk a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=3aD7-y6y3j0